MAALTIJDEN
SHENMEN - Les Varaizes in Beaune d'Allier, Allier - Auvergne, la France

 


 

Ontbijt voor onze gasten van de chambres d'hôtes.
In de gîtes is geen ontbijt inbegrepen.

Het ontbijt bestaat uit zelfgebakken brood, biologische kazen en yogurt, diverse muesli's, noten, zaden, fruit, huisgemaakte confituur, eitjes, pannenkoeken, smoothies, en ook wel eens een miso-soep of havermoutpap voor de liefhebbers of een “inspiratie van de dag”.

NIEUW
Table d'hôtes


Koken is een "akte van liefde", koken maakt mensen gelukkig, koken is samen zijn en vrienden maken, koken bepaalt mee de gezelligheid van het moment. Ik houd ervan mijn gasten gelukkig te maken door voor hen te koken.

Voor onze gasten van de chambres d'hôtes, wordt in het hoogseizoen een avondmaal aangeboden op zaterdag en zondag, bestaande uit een voorgerecht of soep, hoofdgerecht, inclusief koffie/thee en huisgemaakt toetje. Op woensdag, donderdag en vrijdag serveren we jullie 1 volwaardige maaltijd, inclusief koffie of thee. De maaltijden in de week zijn meestal vegetarisch en alles is huisgemaakt (mayonaises, dressings, dipsausjes...). De gastenkeuken kan 's middags gebruikt worden om een lichte maaltijd klaar te maken of om iets op te warmen en 's avonds als er geen avondeten wordt geserveerd. Er blijft natuurlijk de keuze van een restaurant in de buurt. (dichtstbijzijnde op 7 km in Montmarault)
Buiten juli en augustus is er table d'hôtes op vraag.
.

Onze gasten die de gîte huren van 4 personen, kunnen na overleg mee-tafelen. (afhankelijk van het aantal gereserveerde plaatsen door de gasten van de chambres d'hôtes)

De groenten komen uit onze eigen natuurlijke tuin of van de lokale bioboer. Vlees en kaas is van biologische afkomst of van lokale artisanale kleinschalige boeren.
Buiten het hoogseizoen is er tables d'hôtes op aanvraag.


NIEUW

Onze keuken is uitgerust met een waterkoker en een Senseo-koffieapparaat zodat je zelf een kop thee of koffie kan zetten. We beschikken ook over een self-servicebar in een gezellige ruimte, met uitzicht op horizon en velden, waar je koude drank, Belgisch bier, cava en biologische wijnen kan krijgen.

Op 21 mei 2012 rolde ons kookboek van de pers "Voeding is je beste medicijn", geschreven door mezelf en collega Trix, uitgegeven bij Arthos, gedrukt bij Lannoo.
Evenwichtig koken, goede combinaties en overheerlijke gerechten! Als we ons lichaam met de juiste dingen voeden, dan voelen we ons goed, hebben we veel energie en geen last van kwaaltjes en muizenissen. Een uitdaging, een uitnodiging voor iedereen op zoek naar naar evenwichtige en gezonde voeding! Het boek kost € 29,95. Als je geïnteresseerd bent, dan kan je bestellen via www.arthos-uitgeverij.com.

 

FOTOALBUM

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gastenboek - bezoek onze Facebook pagina of laat een reactie achter.
Reserveren - informeer naar de beschikbaarheid op onze contactpagina en reserveer uw kamer!
 
copyright © 2020 Shenmen - Geen frames zichtbaar? Klik hier voor de volledige versie.
rein@shenmen.be